Na spletni strani mastnak.si uporabljamo piškotke predvsem za boljše delovanje strani in prijetnejšo uporabniško izkušnjo.
Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov.

Vse kar morate vedeti o varnih vratih

Pri razvoju samonosnih pomičnih vrat smo sledili zahtevam evropskega standarda EN 13241-1: 2003+A1: 2011, zato sta zgornji in spodnji vodilni profil vrat namenoma oblikovana tako, da preprečita morebitne poškodbe rok.

PREDNOSTI – varnostne:


SLIKA 1 – Zgornji vodilni profil vrat je namenoma oblikovan tako, da prepreči morebitne poškodbe rok.

 

SLIKA 2 – Profil za namestitev zobate letve pogona vrat je namenoma oblikovan tako, da prepreči morebitne poškodbe.

SLIKA 3 – Spodnji vodilni profil vrat je namenoma oblikovan tako, da prepreči morebitne poškodbe rok.
Kovinska vrata iz aluminija so trikrat lažja od kovinskih železnih vrat, kar je še posebej pomembno pri ročnem odpiranju vrat, pa tudi pri električnem, saj je motor vrat trikrat manj obremenjen.
V primeru električno gnanih vrat, vrata zaradi varnosti poganja 24V avtomatika, ki ima kot dodatek možnost vgraditve baterij v primeru izpada električne energije.

 

PREDNOSTI – tehnične:

SLIKA 4 – Spodnji vodilni profil višine 12 cm in vodilna kolesa premera 8 cm so oblikovani tako, da omogočajo medsebojni dotik po celotni dolžini vrat in s tem mirno kotaljenje po celotni poti odpiranja in zapiranja vrat.

 

SLIKA 5 – Zgornji vodilni profil širine 5 cm in oležajena vodilna kolesa premera 4 cm so oblikovani tako, da omogočajo medsebojni dotik po celotni dolžini vrat in s tem mirno kotaljenje po celotni poti odpiranja in zapiranja vrat.
Razmerje višine spodnjega vodilnega profila 12 cm, spodnjih vodilnih koles 8 cm in teža vrat nam jamčijo minimalno obremenitev vrat, s tem dolgo življenjsko dobo in nizke stroške vzdrževanja.

 

SLIKA 6 – Prikaz kotaljenja drsnih vrat

 

Tudi pri razvoju krilnih vrat smo izhajali iz zahtev istega evropskega standarda, zato ima kljuka ustrezen odmik do pripire vrat (velja za vrata linije V-line), da preprečimo morebitne poškodbe rok.