Na spletni strani mastnak.si uporabljamo piškotke predvsem za boljše delovanje strani in prijetnejšo uporabniško izkušnjo.
Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov.

Vzdrževanje

Površinska zaščita aluminija je nujna za boljšo obstojnost in daljšo trajnost kovinskih predmetov.

Le kakovostne barve in kakovosten nanos barve so garancija za lep estetski videz in dolgo življenjsko dobo naših ograj in vrat. Hkrati je to tudi protikorozijska zaščita, ki zagotavlja odpornost na mehanske, kemične in vremenske vplive.

Ker površinski zaščiti aluminija posvečamo veliko pozornosti, so naši izdelki:

  • nerjaveči in obstojni proti UV žarkom,
  • lastnosti materiala so konstantne tudi pri večjih temperaturnih nihanjih,
  • material dobi dodatno trdnost,
  • uporabnost izdelkov je podaljšana,
  • vzdrževanje je enostavno.

 

BREZ OBNAVLJANJA, BREZ BARVANJA

Obnavljanje (odstranjevanje rje in stare oluščene barve z brušenjem) in barvanje (peskanje in nanos nove barve, kot je to potrebno pri železnih ograjnih izdelkih, in skoraj vsakoletno barvanje, ki ga potrebujejo lesene ograje) pri naših ograjnih sistemih sploh ni potrebno

Malček nege, kot sta čiščenje in umivanje, bo ograji dobro delo. Pa tudi sami bomo uživali ob uporabi visokotlačnih čistilnikom, če bomo delo želeli opraviti temeljiteje in hitreje.

Za dodatno zaščito pred umazanijo se lahko lotimo še kakšne impregnacije suhih in čistih letev. Pri steklenih delih pa bo zgolj vlažna krpa z ekološkimi čistili povsem dovolj.

 

  

 

NAPOTKI ZA ČIŠČENJE IN DODATNO ZAŠČITO LETEV IZ PRAŠNO BARVANEGA ALUMINIJA IN LESNO-PLASTIČNEGA KOMPOZITA

Redno umivanje je ključnega pomena.

Za redno vzdrževanje letev iz aluminija in lesno-plastičnega kompozita je potrebno letve očistiti vsaj enkrat letno. V krajih z večjo onesnaženostjo zraka je čiščenje potrebno tudi večkrat.

Pogostost umivanja je odvisna od lokacije postavljenih izdelkov:
- manj obremenjeno območje je podeželje na celini,
- bolj obremenjeno območje je mestno območje,
- najbolj obremenjeno območje je območje ob morju.

 

Na grobo ločimo dve vrsti umazanije:

Ko se na letvah pojavijo prašni delci ali organske snovi (zemlja), ki jih nanese veter, postane letev kot plastično korito z zemljo, ki jo zaliva dež. Pričnejo se razmnoževati živi organizmi, kot so alge in mah, t. i. mikroorganizmi. Posledica je, da postanejo letve zelene. (Mikroorganizmi se enako pojavijo na ograjah iz letev lesno-plastičnega kompozita, železnih ograjah, opečnatih ograjah ali zidovih, betonskih coklih ali zidovih, fasadah ipd.)

Ko se na letvah pojavijo moteče snovi, kot so saje, izpušni plini vozil ali drugi mastni madeži, t. i. ogljikovodiki, postanejo letve črne. (Ogljikovodiki se enako pojavijo na ograjah iz letev lesno-plastičnega kompozita, železnih ograjah, opečnatih ograjah ali zidovih, betonskih coklih ali zidovih, fasadah ipd.)

Način čiščenja: Letve se čistijo enako kot posoda, štedilnik, keramične ploščice in fuge med njimi, avtomobil ipd. Za čistilno sredstvo priporočamo razmaščevalno sredstvo. Mi smo uporabili razmaščevalno sredstvo Dexal v razpršilu.

 

Postopek za čiščenje

Letve umijemo z močnim curkom tekoče vode. S tem se znebimo površinske umazanije. Preostale umazane dele poškropimo z razmaščevalnim sredstvom. Letve ponovno umijemo z močnim curkom tekoče vode. Preostale umazane dele poškropimo z razmaščevalnim sredstvom in jih nežno drgnemo z mehko krtačo (v primeru aluminijastih letev) ali drgnemo s sirkovo krtačko (v primeru letev iz lesno-plastičnega kompozita). Letve izperemo z močnim curkom tekoče vode. Močen curek vode lahko nadomestimo tudi z visokotlačnim čistilcem. Z njim čistimo iz primerne oddaljenosti in s primernim curkom, da se letve ne poškodujejo.

Po potrebi postopek ponovimo.

 

Dodatna zaščita pred umazanijo

Ko so letve čiste in suhe, jih lahko premažemo z impregnacijskim sredstvom KEMAFOB, podjetja Kema d.o.o. (www.kema.si/product/kemafob-aqua/).

 

Podobno kot pri vašem avtomobilu z rednim umivanjem ohranjate svojim izdelkom lep izgled in njihovo vrednost.

 

Natisni: Čiščenje in dodatna zaščita aluminijaste ograje

Natisni: Čiščenje in dodatna zaščita letev iz lesno-plastičnega kompozita

 

 

Sledečih napak naši izdelki NE POZNAJO: