Na spletni strani mastnak.si uporabljamo piškotke predvsem za boljše delovanje strani in prijetnejšo uporabniško izkušnjo.
Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov.

Garancija in servis

Projekt postavitve ograjnih elementov spremljamo skozi njegovo celotno življenjsko dobo.

Z oskrbo, rednim vzdrževanjem in storitvami lahko znatno podaljšamo življenjsko dobo elementov.

 

GARANCIJA

 • 15 let na obstojnost barve aluminijastih vratnih in ograjnih profilov (da se barva ne lušči),

 • trajna garancija proti rjavenju aluminijastih profilov,

 • 5 let na obstojnost barve lesno-plastičnega kompozita; trajno ne trohni, ne poka in se ne lušči. Letve lesno-plastičnega kompozita v prvih nekaj mesecih za odtenek spremenijo barvo: bele letve, ki so na začetku krem barve - posvetlijo v popolnoma bele letve; letve temno rjave barve - še potemnijo; letve, ki so na začetku olivno sive barve - se spremenijo v macesnovo sivo barvo. 

 • 1 leto na montažo in skrite napake oziroma pomanjkljivosti,

 • za pomična, dvokrilna in enokrilna vrata: na mehanske dele vrat (razen dele, ki se hitreje obrabijo) 3 leta; na dele, ki se hitreje obrabijo, 1 leto; na elektromehanski pogon in njegove sklope 1 oziroma 3 leta - pogoj za to je periodični pregled izveden po preteku prvih šestih mesecev po montaži, naročen s strani investitorja; potrošni material (žarnica, baterijski vložki, varovalke…) 0 let,

 • na servis in rezervne dele 6 mesecev.

Garancijo za uporabnost izdelkov proizvajalec zagotavlja samo v primeru, ko so ti izdelki vgrajeni in vzdrževani v skladu s tehničnimi navodili, ki jih predpiše proizvajalec.
Garancija velja z originalnim računom!

 

JAMSTVO

 • 10 let na brezhibno delovanje motorja z digitalnim inverterjem v naših pogonih.

 

SERVIS

Za zagotavljanje boljše kakovosti vas prosimo, da reklamacijo in potrebo po servisu naslovite na e-mail: servis@mastnak.si.

Najkasneje v osmih dneh vas bomo poklicali, da nam napako podrobno opišete oz. da se dogovorimo za pregled izdelka. 

Napako za izdelke, ki so v garancijskem roku, bomo odpravili v skupnem roku 45 dni od dneva, ko smo prejeli vašo zahtevo za njeno odpravo. To je rok, ki ga določa Zakon o varstvu potrošnikov (ZVPot), mi pa se bomo potrudili, da bomo odpravili napako čim prej.

Cenik storitev v primeru odprave napake izven garancijskega roka:

 • ogled v primeru poškodbe: 38,20 € brez DDV,

 • servisna ura: 38,20  € brez DDV - začetna ura se zaračuna cela, nato pa sledi 30 minutni interval,

 • servisni prevoz: razdalja v km v obe smeri x 0,53 € brez DDV,

 • čas prebit na poti po uri: 19,10 € brez DDV,

 • porabljen potrošni material - cena, razvidna iz ponudbe (kadar gre za znano napako), ali cena, dogovorjena ob servisu (po ugotovljeni napaki),

 • porabljeni rezervni deli - cena, razvidna iz ponudbe (kadar gre za znano napako), ali cena, dogovorjena ob servisu (po ugotovljeni napaki).

Na opravljeno storitev, vgrajene rezervne dele in potrošni material se obračuna 9,5% DDV za fizične osebe in 22 % DDV za podjetja.

 

PRVI PERIODIČNI PREGLED

V elektromehanski pogon in njegove sestavne dele lahko posega le za to pooblaščen strokovnjak s strani podjetja Mastnak ograjni sistemi d.o.o.

Po prvi montaži je po preteku 6-ih mesecev priporočljiv prvi periodični pregled sklopa pogona električno gnanih vrat. V kolikor se ta pregled opravi, pridobi kupec 24 mesečno garancijo. V nasprotnem primeru kupcu pripada 12 mesečna garancija na elektromehanski pogon in njegove sklope (daljinec, fotocelice ...).

Prvi periodični pregled vključuje:
- Preverimo čistočo in delovanje.
- V primeru nečistoče, vlage, žuželk ipd. izklopimo pogon iz električnega omrežja.
- Znova izvršimo preveritveni postopek.
- Če na matični plošči stikal opazimo sledi oksidacije, jo po potrebi zamenjamo.
- Preverjajmo storilnostno zmogljivost napajalnikov. 

Cenik storitev:
- preventivna vzdrževalna dela na dvoriščnih vratih na avtomatski pogon: 38,20 € brez DDV,
- porabljen potrošni material ni zajet v tej ceni,
- servisni prevoz,
-čas prebit na poti.

 

INTERVENCIJA

Nudimo vam intervencijski servis vrat ob njihovi okvari. Lahko se odločate med tremi možnostmi ukrepanja:

 1. Takojšnje intervencijsko ukrepanje med 8. in 18. uro znaša 80 EUR + 40 EUR (po delovni uri) + servisni prevoz (razdalja v km v obe smeri x 0,53 € brez DDV) + čas prebit na poti po uri (19,10 € brez DDV).

 2. Takojšnje intervencijsko ukrepanje med 18. in 22. uro ali med 5. in 8. uro znaša 100 EUR + 60 EUR (po delovni uri) + servisni prevoz (razdalja v km v obe smeri x 0,53 € brez DDV) + čas prebit na poti po uri (19,10 € brez DDV).

 3. Intervencijo ukrepanje v 48 urah med 8. in 18. uro znaša 40 EUR + 40 EUR (po delovni uri) + servisni prevoz (razdalja v km v obe smeri x 0,53 € brez DDV) + čas prebit na poti po uri (19,10 € brez DDV).

 

REDNO LETNO VZDRŽEVANJE VRAT

Nudimo vam možnost podpisa pogodbe za redno letno vzdrževanje vrat. Naši tehniki vam bodo 1x letno naredili servis na vratih, kar zajema preverjanje čistoče vodil, obrabe koles, tečajev, kontrolo daljincev, fotocelic, nosilcev, motorjev + 1x brezplačna intervencija v času 48 ur. Ponudba znaša 0,5 EUR na dan.