Na spletni strani mastnak.si uporabljamo piškotke predvsem za boljše delovanje strani in prijetnejšo uporabniško izkušnjo.
Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov.

Znak CE za varna vrata

Podjetje Mastnak OGRAJNI SISTEMI je prvo podjetje med slovenskimi proizvajalci dvoriščnih vrat, ki si je v skladu z Direktivo o gradbenih proizvodih EU pridobilo evropsko tehnično soglasje, ki je osnova za označevanje dvoriščnih vrat z znakom CE

Certifikat o skladnosti (znak CE) vam zagotavlja, da so izpolnjene vse bistvene zahteve za varnost, zdravje in varovanje okolja, ki jih določa evropska regulativa.
Znak CE pomeni dovoljenje za proizvodnjo in prodajo proizvodov na trgu v celotni EU.

 


Pri razvoju samonosnih pomičnih vrat smo sledili zahtevam evropskega standarda EN 13241-1: 2003+A1: 2011, številka poročila o preskusu ZAG/P 0608/11-630-1, SIQ/T 212-0181/10. 


PREDNOSTI – varnostne:

SLIKA 1 – Zgornji vodilni profil vrat je namenoma oblikovan tako, da prepreči morebitne poškodbe rok.SLIKA 2 – Profil za namestitev zobate letve pogona vrat je namenoma oblikovan tako, da prepreči morebitne poškodbe.

SLIKA 3 – Spodnji vodilni profil vrat je namenoma oblikovan tako, da prepreči morebitne poškodbe rok.
Kovinska vrata iz aluminija so trikrat lažja od kovinskih železnih vrat, kar je še posebej pomembno pri ročnem odpiranju vrat, pa tudi pri električnem, saj je motor vrat trikrat manj obremenjen.
V primeru električno gnanih vrat, vrata zaradi varnosti poganja 24V avtomatika, ki ima kot dodatek možnost vgraditve baterij v primeru izpada električne energije.PREDNOSTI – tehnične:

SLIKA 4 – Spodnji vodilni profil višine 12 cm in vodilna kolesa premera 8 cm so oblikovani tako, da omogočajo medsebojni dotik po celotni dolžini vrat in s tem mirno kotaljenje po celotni poti odpiranja in zapiranja vrat.

SLIKA 5 – Zgornji vodilni profil širine 5 cm in oležajena vodilna kolesa premera 4 cm so oblikovani tako, da omogočajo medsebojni dotik po celotni dolžini vrat in s tem mirno kotaljenje po celotni poti odpiranja in zapiranja vrat.
Razmerje višine spodnjega vodilnega profila 12 cm, spodnjih vodilnih koles 8 cm in teža vrat nam jamčijo minimalno obremenitev vrat, s tem dolgo življenjsko dobo in nizke stroške vzdrževanja.

SLIKA 6 – Prikaz kotaljenja drsnih vrat

 

 


Pri razvoju krilnih vrat smo sledili zahtevam evropskega standarda EN 13241-1: 2003+A1: 2011, številka poročila o preskusu ZAG/P 0608/11-630-2, SIQ/T 212-0182/10.  


PREDNOSTI – varnostne:

SLIKA 7 – odmik kljuke do pripire vrat (velja za vrata linije V-line); KLJUČAVNICA je v celoti izdelana iz nerjavnih materialovSLIKA 8 – kljuka (velja za vrata linije H-line in P-line); KLJUČAVNICA je v celoti izdelana iz nerjavnih materialovPREDNOSTI – tehnične:

SLIKA 9 – 3D PANT. (nastavljiv gor-dol, naprej-nazaj, levo-desno)

 

SLIKA 10 – NASLON Z ELEKTRIČNO PRIPIRO KRATKI (v celoti izdelan iz nerjavnih materialov)SLIKA 11 – NASLON Z MEHANSKO PRIPIRO KRATKI (v celoti izdelan iz nerjavnih materialov)SLIKA 12 – TALNA PRIPIRA ZA AVTOMATSKA VRATA (v celoti izdelan iz nerjavnih materialov)SLIKA 13 – TALNA PRIPIRA ZA MEHANSKA VRATA (v celoti izdelan iz nerjavnih materialov)OSTALI POGOJI - VRATA

Investitor izvede gradbena in elektro instalacijska dela po načrtu proizvajalca vrat v skladu z EN-13241-1+A1:2011.