Na spletni strani mastnak.si uporabljamo piškotke predvsem za boljše delovanje strani in prijetnejšo uporabniško izkušnjo.
Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov.

Dvoriščne ograje V-line ALU-P-330

V-line ALU-P-330
TIP:
VERTIKALNE OGRAJE IZ ALU PALIČJA
MATERIAL:
ALUMINIJ

Vertikalna dvoriščna ograja je v celoti izdelana iz aluminija in nadaljuje filozofijo tradicionalnih (kovanih) ograj. Po zgledu tradicionalnih kovanih ograj je videz ograje z obeh strani enak, polje pa je sestavljeno brez varjenja in vidnega vijačenja. Je večna zunanja ALU ograja, ki ne potrebuje vzdrževanja. Možna je izbira med tremi dekorativnimi zaključki na palicah.

Ograja je sestavljena iz pokončnih palic premera 20 mm, zgoraj zaključenih s pokrovi palic: s stožcem ali kroglo ali čepom.

Ograjo krasi dekorativni vzorec C detajl.

Ograjni stebri so kvadratni profili dimenzije 8 x 8 cm, zgoraj zaprti ali s polkroglo ali ravno kapo.

Steber spodaj zaključuje talna rozeta.

risba - V-line ALU-P-330
MONTAŽA

Pri razvoju Mastnak ograjnega sistema nam je bilo glavno vodilo razviti sistem ograje, ki s svojimi vrhunskimi rešitvami omogoča enostavno montažo, brez vidnih vijakov.

Odločite se lahko med montažo podjetja Mastnak ali lastno montažo. V primeru lastne montaže ste deležni navodil s strani naše tehnične službe.

BARVE

Aluminij se lahko barva s tekočimi ali prašnimi barvami. Pri podjetju Mastnak ograjni sistemi uporabljamo prašne barve, saj so okolju prijazne, ker ne vsebujejo hitro hlapljivih organskih topil, pri barvanju pa se ne koristijo razredčila. Uporabljamo visoko kvalitetne poliestrske barve, ki so UV obstojne.

Barvanje je sestavljeno iz dveh faz:

1. faza priprave površine: Priprava površine, še posebej aluminija, je najpomembnejša operacija v postopku zaščite aluminija. V svetu, kakor tudi pri nas, se priprava površine vrši s kemijskim postopkom (rumeno kromatiranje). Kromatni sloj na aluminiju omogoča odličen oprijem barve. Postopek priprave se vrši s potapljanjem aluminija v devetih bazenih z odgovarjajočimi kemijskimi sredstvi. Po kemijski obdelavi je aluminij pripravljen za nanos barve;

2. nanos barve: Nanos barve (prahu) vršimo z avtomatskimi ali ročnimi pištolami na osnovi elektrostatike v posebni kabini. Po nanosu barve potujejo ograjni elementi v peč, kjer se prah polimerizira pri temperaturi 180–200°C približno 10 minut. Nanos barve je po celotni površini enakomeren in znaša 60–80 mikronov.


Barve MASTNAK za aluminij


1. Tipske barve MASTNAK (po RAL lestvici):

BELA mat -6 (RAL 9010),

ZELENA mat -5 (RAL 6005),

RJAVA fino strukturna -8 (RAL 8025),

RJAVA fino strukturna -7 (RAL 8017) in

BEŽ fino strukturna -9 (RAL 1011).

6 5 8 7 9

 


2. Kovinske barve:

MASTNAK SREBRNA -1,

MASTNAK METALIK (SIVA) -2, 

MASTNAK ANTRACIT fino strukturna -3,

MASTNAK CORTEN-T fino strukturna -4,

MASTNAK CORTEN-S fino strukturna -16 in

MASTNAK PEŠČENA fino strukturna -17.

1 2 3 4 16 17

 


3. Ostale barve

Po naročilu barvamo tudi z ostalimi barvami po RAL lestvici.


Ograjni dekorativni vzorci, zaključki palic, pokrovi stebra, talna rozeta in pokrov alu letve se lahko barvajo po barvah Mastnak za aluminij. Krogla, čep, stožec, bunka in valj so lahko tudi eloksirani: eloksacija EV1 SREBRNA in eloksacija EV3 ZLATA.

Sestavni elementi ograje so na željo kupca lahko barvani v različnih barvnih kombinacijah.

 

NEGA IZDELKOV IZ PRAŠNO BARVANEGA ALUMINIJA IN LESNO-PLASTIČNEGA KOMPOZITA

Redno umivanje je ključnega pomena.

Vsaka površina potrebuje redno umivanje, ne le deli, ki so zaščiteni pred dežjem. Vse površine je potrebno umiti z mehko krtačo in blagim pH nevtralnim čistilnim sredstvom, čemur sledi izpiranje s sladko vodo. 
Delo lahko opravite tudi z visoko tlačnim čistilcem iz primerne oddaljenosti in s primernim vodnim curkom, da se letve ne poškodujejo. Na ta način s površine odstranimo moteče snovi, kot so umazanija, prašni delci iz zraka, agresivna sol in vodni kamen.

Če ne želite, da se na letvah iz lesno-plastičnega kompozita nabira mah in druga umazanija, lahko čiste in suhe letve premažete z impregnacijskim sredstvom KEMAFOB, podjetja Kema d.o.o. iz Puconcev. Sredstvo ročno nanesete s čopičem.

Pogostost umivanja je odvisna od lokacije postavljenih izdelkov:
- manj obremenjeno območje je podeželje na celini,
- bolj obremenjeno območje je mestno območje,
- najbolj obremenjeno območje je območje ob morju.

Podobno kot pri vašem avtomobilu z rednim umivanjem ohranjate vašim izdelkom lep izgled in njegovo vrednost.


OPOMBA: Barve na zaslonu se lahko razlikujejo od dejanskih barv.

IME IN PRIIMEK:*
PODJETJE:*
E-NASLOV:*
TELEFON:*
SPOROČILO:*
NAJBLIŽJI
PRODAJALEC:*
Maribor
  Celje
  Ljubljana
  Kranj
  Ravne na Koroškem
  Nova gorica
  Ptuj
   
  Strinjam se s splošnimi pogoji poslovanja za obdelavo osebnih podatkov.
   
  * obvezni podatki za posredovanje odgovora
   
 
Brezplačno vam nudimo:
1x OBISK pri vas, 1x SVETOVANJE, pripravo treh različnih ponudb, pripravo naslovov postavljenih proizvodov na treh referenčnih objektih.

Ponujamo tudi izdelavo 3D vizualizacije (renderja) za balkone v 3D programu za 50,00 EUR.